Τρέχουσες δράσεις
Share |

Ενημερωτική - εκπαιδευτική εκδήλωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού

Ενημερωτική - εκπαιδευτική εκδήλωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση τουεκφοβισμού

Τη Δευτέρα 27Νοεμβρίου 2017, στο ΑλεξάνδρειοΜέλαθρο (Παλαί ντε Σπορ), το ΚέντροΜέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας καιΔευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού ΚεντρικήςΜακεδονίας (ΜΕΘ), διοργανώνουν ένα φιλικόαγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ΕλλήνωνΒετεράνων Καλαθοσφαιριστών και της πρωταθλήτριας ομάδας καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης της ΔιεύθυνσηςΑστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (ΔΑΕΘ).

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Live Without Bullying: Κάνουμε ντρίμπλα στον εκφοβισμό» καιπραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Live Without Bullying» για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού καιδιαδικτυακού εκφοβισμού που υλοποιεί για δεύτερη σχολική χρονιά το ΚΜΟΠ.

Αθλητές, αστυνομικοί, καλλιτέχνες και ειδικοί σε θέματαεκφοβισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύηςκαι ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά κατά του φαινομένου του εκφοβισμού.

Πριν την έναρξη του αγώνα μαθητές, συνοδοί εκπαιδευτικοί,γονείς και κοινό, θα ενημερωθούν για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακούεκφοβισμού καθώς και για τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής του, δίνοντας στηνεκδήλωση εκπαιδευτικό – ενημερωτικό χαρακτήρα. Θα ακολουθήσει ο φιλικός αγώνας,ενώ κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, τα μέλη του νεανικού μουσικού συγκροτήματος«The Players», που είναι πρεσβευτές της καμπάνιας του Live Without Bullying  κατά του εκφοβισμού, θα παρουσιάσουν τατραγούδια τους και θα μοιραστούν με τους μαθητές θετικά μηνύματα.

Σε όλα τα παιδιά θα δοθεί αναμνηστικό δώρο, θα έχουν τηδυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους αγαπημένους τους αθλητές καικαλλιτέχνες, ενώ την εκδήλωση θα καλύψει η ΕΡΤ3.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις  09:30 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 12:00.

Η παρουσία σας θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα.

 

ΛίγαΛόγια για το Live Without Bullying καιτο ΚΜΟΠ

Το πρόγραμμα LiveWithout Bullying είναι μιαπρωτοβουλία του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού καιδιαδικτυακού εκφοβισμού που απευθύνεται σε παιδιά 10-18 ετών και ενήλικες(γονείς ή εκπαιδευτικούς).

Στον πυρήνα των υπηρεσιών του προγράμματος βρίσκεται ηπλατφόρμα www.livewithoutbullying.com μέσω της οποίας παρέχονται δωρεάν και ανώνυμα, υπηρεσίεςσυμβουλευτικής από ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές συμβούλους. Τα παιδιά και οιέφηβοι μπορούν να συζητήσουν ζωντανά το θέμα που τους απασχολεί στο online chatμε έναν εξειδικευμένο σύμβουλο της επιλογής τους, ενώ οι ενήλικες μπορούν ναζητήσουν την υποστήριξη συμβούλων του προγράμματος μέσω της υπηρεσίαςmessaging. Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής πλαισιώνονται από καμπάνιεςευαισθητοποίησης και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και για εκπαιδευτικούς,που υλοποιούνται και διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής e-learning του ΚΜΟΠ.

Το ΚΜΟΠ έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτωνγια τηνανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμούκαι της βίας μεταξύ των μαθητών στο σχολείο, από τον Μάρτιο του2016.