Ανακοινώσεις
Share |

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 9-10/12/2017 , 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Εξελικτική διαδρομή των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών –Δυσλεξία

...

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο

«Εξελικτική  διαδρομή  των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών –Δυσλεξία:

προσχολική, σχολική, μετασχολική ηλικία»

9-10 Δεκεμβρίου 2017
Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων παιδιών με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες Θεσσαλονίκης & Β. Ελλάδος, στην προσπάθεια του να πρωτοπορεί στην ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων, ανακοινώνει την διοργάνωση του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου. 


Στόχος  αυτού  του συνεδρίου είναι  η κατανόηση  του τι είναι οι Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες -  Δυσλεξία και πως επηρεάζεται δια βίου, η σχολική αλλά και η ψυχοκοινωνική  ζωή του ατόμου. Η αναγκαιότητα της πρώιμης παρέμβασης καθώς και η εξατομικευμένη  παρέμβαση σε ψυχοεκπαιδευτικό επίπεδο. Η απαραίτητη  ύπαρξη  του δασκάλου  ειδικής Αγωγής μέσα  στο σχολείο και η ενίσχυση  των τμημάτων ένταξης. 


Οι παρουσιάσεις  θα βασίζονται σε σύγχρονα επιστημονικά  και ερευνητικά δεδομένα  όλων των ειδικοτήτων  που ασχολούνται  με τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία. Νευροψυχολόγος,  αναπτυξιολόγος,_παιδοψυχίατρος, ψυχολόγος, ειδικός παιδαγωγός, εκπρόσωπος διαγνωστικών φορέων,  δυσλεκτικοί ενήλικες,  καθώς και παρουσιάσεις  πρακτικής  μέσα στο σχολείο  αλλά  και την καθημερινότητα. 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής σύντομα.